Onze zoon heeft elk jaar toch weer last van de spanning rondom de decembermaand. De afgelopen weken zag ik dat zijn onrust terug kwam. Dit in de vorm van tics, niet kunnen slapen en heel luid zijn. Dat is de decembermaand niet waard. We onderzochten waar het precies op neer komt en het blijkt de spanning te zijn wat hij exact krijgt voor Sinterklaas.
En nu kun je wellicht zeggen, daar moet hij maar mee leren omgaan. We komen allemaal wel eens voor verrassingen te staan. Het is binnen de kortste keren 5 december en dan weet hij het. Echter, daar heeft het gemiddelde extreem gevoelige kind, zoals mijn zoon, niet veel aan. Het zijn dooddoeners en doorgaans weten ze dit wel. Er is gewoon geen controle en met verrassingen maak je ze over het algemeen niet blij. Met weten waar ze aan toe zijn wel.
Dus we hebben het hem gezegd. Sam weet over het algemeen al wat hij krijgt. Hij stuiterde door de kamer van plezier en straalde van oor tot oor. Jammer voor de familie die dit ook graag had willen zien, maar het is niet anders. Sam slaapt weer en is beter aan te spreken op ongewenst gedrag. Ook zien we hem weer spelen. Iets waar hij mee stopt als de spanning teveel wordt.
En 5 december…..ach…..ik weet zeker dat hij opnieuw gaat stuiteren in de kamer als hij de cadeaus openmaakt.