Over mij

Mijn naam is Rebecca de Jong en ik ben 38 jaar. Ik ben de partner van Tom en moeder van een zoon (2012) en dochter (2017). Mensen die mij goed kennen, zullen zeggen dat ik een krachtige, positieve en sensitieve vrouw ben. Binnen mijn praktijk voor coaching van kind en gezin is het mijn missie dat alle ouders ontspannen kunnen genieten van hun gezin en kinderen vol (zelf)vertrouwen kunnen opgroeien.

In mijn jeugd heb ik als hooggevoelig kind van gescheiden ouders ervaren hoe heftig het leven kan zijn in deze overweldigende wereld. Toen ik 18 jaar was overleed mijn stiefvader en heb ik hulp gekregen van een schoolpsycholoog en haptonoom vanwege de hyperventilaties en angststoornis. In die tijd leerde ik wat hooggevoelig zijn betekent en wat de invloed is van het denken op je gevoel. Ik leerde alles over gedachtekracht en hoe ik contact kon maken met mijn gevoel en lichaam. Vanaf die tijd is er heel veel voor mij veranderd. Verschillende opleidingen en literatuurstudies hebben ertoe bijgedragen dat ik mijn hooggevoeligheid als kracht zag in plaats van een last. Het is daarom ook niet verwonderlijk dat ik veel hooggevoelige kinderen ontvang in mijn praktijk.

Mijn visie is dan ook dat alle (hoog)gevoelige kinderen vol zelfvertrouwen en weerbaar in het leven kunnen staan als zij weten welke stappen ze daarvoor kunnen zetten en zij binnen een veilige en liefdevolle omgeving opgroeien.

Ik krijg ontzettend veel energie als ik deze gevoelige kinderen en hun ouders mag coachen en zij een eigen oplossing voor hun probleem vinden. Met mijn laagdrempelige uitstraling, mijn respectvolle aanpak en een gezonde dosis humor, bied ik jou en jouw kind de veiligheid binnen mijn praktijk, zodat jullie je kunnen uiten. Als ik contact maak, doe ik dat met oprechte aandacht, zodat JIJ centraal staat. Van klanten hoor ik terug dat zij zich daardoor ECHT gezien en gehoord voelen! Mijn doel als coach is dat de klant (klein of groot) zich in zijn of haar thuissituatie goed en begrepen voelt en dat er balans en stabiliteit komt binnen het gezin. Daarom vind ik mijn vak het mooiste vak ter wereld!

Mijn visie

“Dat alle (hoog)gevoelige kinderen vol zelfvertrouwen en weerbaar in het leven kunnen staan als zij opgroeien in een veilige en liefdevolle omgeving en weten hoe ze van hun (hoog)gevoeligheid hun kracht kunnen maken”

 

In mijn werk combineer ik mijn intuïtie, persoonlijke ervaringen en kennis. Ik ben een gevoelsmens, zonder zweverig te doen 😉 Ik hoor vaak dat mensen dit als zeer bijzonder ervaren en dit mij onderscheidt van een heleboel anderen.

Hooggevoeligheid

Ik ben gespecialiseerd in hooggevoeligheid en daarom zijn deze geweldige, maar ook kwetsbare kinderen bij mij aan het goede adres! Hier kunnen ze leren aarden, van hun last een kwaliteit maken, de juiste balans tussen activiteit en rust vinden en uiteraard op adequate wijze grenzen leren stellen.

Als je meer over mij wilt lezen, dan verwijs ik graag naar mijn blogs.

Mijn werk achtergrond

In 2004 rondde ik de opleiding Sociaal Pedagogische Hulpverlening af en genoot ik jaren van mijn werk als docent binnen het onderwijs. Daarnaast verzorgde ik assertiviteitstrainingen aan volwassenen bij Carint+. Ook heb ik de kans gekregen om binnen een coachings- en trainingsbureau Empowerment trainingen aan jongeren te verzorgen. In 2011 maakte ik een bewuste keuze om een aantal jaren als pedagogisch medewerker te werken binnen de kinderopvang. Hier is de droom ontstaan om als kindercoach een eigen praktijk te kunnen openen. Tijdens mijn werk als begeleider van mensen met autisme heb ik de opleiding tot kindercoach en kinderyogadocent gevolgd en heb ik in 2016 van mijn droom werkelijkheid gemaakt!

Als kindercoach kun je je altijd blijven ontwikkelen. Dat doe ik ook graag. Ik heb de opleiding Gevoelig Meebewegen afgerond en kan mijzelf  sinds dien officieel een specialist in hooggevoeligheid noemen. Tevens heb ik de Reversie methode gevolgd en mijzelf gespecialiseerd in Opvoedopstellingen.

Ik ben gespecialiceerd in….

N

Hooggevoeligheid

N

Weerbaarheid

N

Mindfulness en aandachtstraining

N

Ontspanningstechnieken

N

Opvoedopstellingen

“Het is mijn missie dat ouders ontspannen kunnen genieten van hun gezin en dat de kinderen vol (zelf)vertrouwen kunnen opgroeien”

Voelt het goed?

Kijk dan eens op de aanbodpagina wat ik voor jou kan betekenen.