En dan besluit je om toch te zoeken naar hulp. Voor jezelf of voor je kind. Misschien twijfelde je al langer en heeft de Corona tijd de doorslag gegeven. Een ding is zeker, er moet iets gebeuren. Jij hebt nu lang genoeg zelf geprobeerd om het op te lossen.

Maar waar zoek je dan hulp en bij wie? Er is zoveel keus. Wie heeft de beste tools in huis, wie zou aansluiten bij jou of bij je kind? En kies je dan voor een jonger persoon of ouder, of maakt het niet uit? En hoe zou jouw partner reageren op diegene? Zou de kindercoach werkelijk in staat zijn om jouw partner mee te krijgen? Zou jouw partner dan toch bereid zijn om naar zijn eigen aandeel te kijken? En durf je dat zelf ook? Gatver, straks wordt er gezegd dat je iets niet goed hebt gedaan….dat zal toch niet…

En dan komt het moment dat je hebt gekozen. Op basis van wat anderen zeiden of omdat je zelf hebt gegoogled. In ieder geval lijkt deze coach het beste aan te sluiten. Maar hoe gaat dit dan in zijn werk? Kun je gewoon bellen of mailen? Is er een verwijzing nodig voor coaching?
Is er sprake van vergoeding? Wordt er gediagnosticeerd? Heb ik straks dan nog controle?

Je zoekt alles uit, ook al weet je niet goed waar te beginnen. Het lastige is dat je hoofd al zo vol zit, dat dit uitzoeken op zich al een uitdaging is. Maar dan kom je erachter dat je geen verwijzing nodig hebt en dat het laagdrempelig is en er geen wachtlijsten zijn. Je kunt vaak al je kennismaking plannen voor over 1 a 2 weken. Over het algemeen is er geen vergoeding mogelijk. Dat is dan misschien wel jammer, maar als jouw kind erbij gebaat is, maakt het geld ook eigenlijk niet uit. Je bent nu toch al zover dat er wat moet gebeuren. Als het maar wel helpt!

Dan heb je eindelijk de kindercoach gesproken. Wat een opluchting was dat! Het viel echt reuze mee. De eerste tranen stroomden al terwijl je de coach nog maar voor de eerste keer live sprak. Er was zoveel verbinding, zoveel herkenning en begrip. Er was geen sprake van veroordeling of verwijt. Alleen maar iemand die jou oprecht wil helpen in deze moeilijke tijd. Die weet dat ouderschap niet alleen maar Rosanna is. Die weet dat het soms frustrerend is en jij je machteloos kunt voelen. Iemand die tijdelijk met je meeloopt en jou dan in vertrouwen loslaat als jullie samen een duidelijk plan hebben en de zorgen losgelaten kunnen worden. Iemand die alleen maar met de leerkracht van school spreekt als dat vanuit jou mag. Iemand die geen lijntjes heeft met de huisarts of andere instellingen. Je weet nu dat jij de regie hebt en ook houdt bij een kindercoach. De coach is slechts een tijdelijke passagier op jullie reis. Eentje met hart voor de zaak. Een zogenoemde vakgek.

Je krijgt een intakeformulier toegestuurd. Het valt best mee wat er gevraagd wordt. De coach heeft alleen maar het meest noodzakelijke nodig aan informatie en dat wat je zelf graag kwijt wilt. Je wordt niet binnenstebuiten gekeerd. Daar had jij je dus ook niet zo druk om hoeven maken. Het kost allemaal niet zoveel tijd en energie als je dacht.

En vanaf het moment dat je weet: wij worden hierbij geholpen, kun jij weer wat meer achterover gaan zitten. Je hoeft het niet (meer) alleen te doen. Het komt allemaal goed! De rust die jij nu voelt, straal je uit op je kind. Dat alleen al zorgt voor meer rust in huis. Je voelt het al, dit was de juiste beslissing! Gelukkig heb je het aangedurfd!

Www.kindercoachpraktijkjong.nl